Vacature Junior Instrumentatie / Tubing Fitter

Junior Instrumentatie / Tubing Fitter in Waddinxveen

Logo Werken bij ABC Techniek Waddinxveen

Junior Instrumentatie / Tubing Fitter (40 uur)

Aan de slag als instrumentatie / tubing fitter terwijl je ondertussen opgeleid wordt tot zelfstandig monteur en ga je wellicht straks een eigen team aansturen? Heb jij een passie voor techniek en wil je graag in de buitendienst werken?

Heb jij je VMBO diploma behaald en ben jij op zoek naar een werkplek voor een BBL-opleiding, of leer je liever het vak in de praktijk?

Lees dan vooral verder. Wij betalen jouw opleiding en begeleiden je gedurende het hele traject. Daarnaast bieden we je een goed salaris, en uitzicht op een vast contract!

Bij ABC-techniek is geen dag hetzelfde. Doordat onze projecten een relatief korte doorlooptijd hebben, krijg je te maken met veel verschillende werkzaamheden op verschillende locaties door heel Nederland en incidenteel voor een korte periode in het buitenland. Ben jij op zoek naar een baan waarin je veel kunt leren van ervaren monteurs, wil je veel afwisseling waarbij je wel deel uitmaakt van een hecht team? Hou je van uitdagingen en staat het leveren van kwaliteit bij jou voorop?

Als leerling loop je mee met onze ervaren monteurs op verschillende projectlocaties en leer je in praktijk alles over het installeren en monteren van koppelingen en tubing van 3mm to 30 mm met de nodigde bochten en koppelingen, inclusief het samenbouwen van instrumenten, manifoldblokken en kleppen.

Daarnaast zul je trainingen en opleidingen aangeboden krijgen binnen jouw vakgebied om zodoende van jou een specialist te maken! Wie weet ben jij een van onze toekomstige leidinggevende monteurs of ontdek je dat je het heel leuk vindt om anderen het vak te leren en is werkplekbegeleider helemaal jouw ding!

Junior Instrumentatie / Tubing Fitter (40 uur)

 • Omdat ons team in staat is een mooi product neer te zetten. Of het nu gaat om het monteren en aansluiten van instrumentatie tubing, het assembleren en bedraden van een besturingspaneel, of de bekabeling van een machine, wij zijn trots op hetgeen wat we ontwerpen en fabriceren;
 • Omdat het een uitdagende en veelzijdige baan is waarin je niet verveeld kan raken;
 • Omdat de markt continue in beweging is en wij investeren om ons nieuwe technieken eigen te maken en we betrokken willen zijn bij innovatieve projecten;

Naast een te gekke baan bieden wij jou ook:

 • Een jong, professioneel en gezellig team;
 • Doorgroeimogelijkheden zowel binnen de functie als binnen de organisatie.
 • Daarnaast bieden we uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de cao metaalbewerkingsbedrijf.

ABC-Techniek levert klant specifieke besturings- en controle systemen voor de industrie en petrochemie. Met onze producten en diensten zijn wij actief in sectoren zoals: olie-, en gasindustrie, petrochemie, procesindustrie, en machinebouw (ATEX / IECEx)

Je komt terecht in een groeiende organisatie met op dit moment 26 collega's. Dit zijn hoofdzakelijk techneuten met een ruime ervaring op het gebied van besturingspanelen, elektrotechniek en instrumentatie. Er heerst er een open, hechte en laagdrempelige cultuur.

Hier zijn wij naar op zoek.

 • Je hebt minimaal een VMBO-diploma richting techniek of je bent in het bezit van een technisch MBO diploma (richting installatietechniek is een pré) of je bent bezig met een technische BBL-opleiding;
 • Je bent bereid om trainingen en/of vervolgopleidingen te volgen;
 • Je bent in het bezit van VCA diploma;
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed in woord en geschrift,
 • Je bent woonachtig in de regio Gouda / Alphen aan den Rijn / Zoetermeer

Je bent handig en wil graag met je handen werken. Je blijft effectief presteren onder tijdsdruk of deadlines. Je hebt aandacht voor ontwikkelingen op je vakgebied en je bent altijd op zoek naar innovatie.


Ga de uitdaging dan aan en overtuig ons dat jij dé geschikte kandidaat voor deze functie bent!

Stuur je motivatie voorzien van CV naar .

Twijfel je over je ervaring of vooropleiding, mail dan gerust je vragen dan bespreken we de mogelijkheden.


Om maar een paar redenen te noemen; omdat je bij ons alle kansen krijgt om je talenten te benutten en te ontwikkelen. Voor jou maar ook voor de ontwikkeling van het bedrijf. Jij bepaald grotendeels wat je wilt beet pakken in je ontwikkelplan. Daarnaast heb je in je functie veel eigen verantwoordelijkheid en vrijheid, en maak je deel uit van een gezellig, hecht en grotendeels jong team.

Bij ons ben je geen nummertje, bij ons ben je een persoon. Doordat we nog redelijk klein zijn en gelukkig weinig personeelsverloop hebben kent iedereen elkaar goed. We staan altijd voor elkaar klaar ook al lopen er wel eens dingen spaak. Ons motto is samen lossen we het op en we komen er wel. Klinkt heel cliché, maar is wel waar! Om dat teamgevoel te behouden kijken we dus ook altijd of sollicitanten qua persoonlijkheid bij ons passen. Niet alleen voor ons, maar ook voor jou. Jij wilt je tenslotte ook graag thuis voelen in een team.

Hoe behouden jullie dat teamgevoel in de buitendienst?

Natuurlijk zien onze monteurs in de buitendienst niet dagelijks de rest van het team. En dan is het inderdaad best een uitdaging om wel dat teamgevoel te behouden en niet op een "eilandje" te belanden. Of je nu alleen op een klus staat of met een klein team, je staat er nooit alleen voor. We hebben regelmatig telefonisch contact met elkaar, onze projectleiders gaan regelmatig langs alle projecten waar we aan het werk zijn, meestal met gevulde koeken.

Vaak rijden de monteurs als het kan toch even langs de zaak, bij voorkeur op een vrijdagmiddag, gezellig even op de borrel voordat we het weekend inluiden. En vergis je niet in de lol die onze buitendienstmonteurs onder elkaar hebben, op onze Whatsapp groepsapp zien we met grote regelmaat zin en onzin van het hele team langs komen.

Daarnaast organiseren we regelmatig leuke dingen waar iedereen op vrijwillige basis aan mee kan doen, bijvoorbeeld een bbq, een sportevenement, pub quiz etc. om dat teamgevoel te behouden. Dat kan voor het hele team zijn, maar soms gaat ook spontaan een afdeling of team monteurs onderling iets leuks doen. Natuurlijk op kosten van de zaak. 1x in de twee maanden regelt een afdeling een kip en ei lunch. Die dag verzorgen zij in onze eigen kantine een zelfbereide aanvullende lunch voor iedereen! Daarna mogen zij de volgende afdeling aanwijzen die de keer erop aan de beurt is.

Hoe zit het met eigen inbreng?

Natuurlijk staan wij open voor jouw goede ideeën! Voordeel van nieuwe mensen met andere ervaringen is dat zij ons wellicht wat nieuws kunnen leren of andere inzichten geven!

Zit je op kantoor, dan heb je op jouw afdeling een vaste, ruime werkplek. Die wordt schoon en netjes opgeleverd compleet met alles wat je voor de functie nodig hebt.

Ga jij als monteur in de paneelbouw aan de slag? Dan zul je grotendeels werken in onze eigen ruime, lichte en nette werkplaats. Je krijgt je eigen werkbank en natuurlijk is je eigen gereedschapskist, werkkleding en alle benodigde PBM's geregeld als je start! Mis je toch nog iets, of gaat er iets kapot? Geen probleem, dan loop je even naar de werkvoorbereider en geef je door wat je nodig hebt.

Ga je als E&I monteur aan de slag? Dan werk je vaak op locatie. De ene dag heb je uitzicht op de Maasvlakte, de andere dag ben je met meerdere bedrijven bezig in een bedrijfshal en weer een andere dag sta je misschien wel in je eentje in Maastricht! Als E&I monteur bij ABC-Techniek kom je wel ergens! Vanzelfsprekend hoort er ook een compleet gevulde eigen gereedschapskoffer bij, bedrijfskleding en de benodigde PBM's! Mis je iets, bel onze werkvoorbereider of kom even langs en het wordt voor je geregeld! Je bedrijfswagen is een visitekaartje van ons bedrijf, dus je kunt gebruik maken van de waspas om je auto door de wasstraat te halen. Ja dat mag ook onder werktijd zijn!

Dan zullen jouw nieuwe collega's je inwerken en gaandeweg zul je steeds meer taken zelfstandig gaan uitvoeren.

Iedere nieuwe medewerker krijgt bij ons gedurende het eerste jaar, om de twee á drie maanden een evaluatiegesprek met HR erbij, om te zien of alles nog naar wens gaat. Natuurlijk kun je de voor jou van toepassing zijnde opleidingen, cursussen of BBL-traject volgen.

Natuurlijk hangen er slingers op je werkplek als je jarig bent en krijg je een cadeautje van ons. Via de groepsapp kun je vele felicitaties verwachten. Ben je op locatie aan het werk? Dan zetten je collega's je ter plekke wel in het zonnetje!

In de pauze zitten we meestal met z'n allen in de kantine, degenen die er zin in hebben, spelen een potje tafelvoetbal of een potje darten. Bij mooi weer zoeken we de picknicktafels op onze eigen gemaakte vlonder op, lekker buiten. Wil jij even een stuk wandelen of naar het winkelcentrum? In de buitendienst spreek je vaak onderling af wanneer je gaat eten.

Ik volg een opleiding naast mijn werk, kan ik daar eerder voor weg als dat nodig is?

Natuurlijk zorgen we ervoor dat jij de tijd krijgt die je nodig hebt voor je opleiding, we zijn flexibel in je werktijden.

Wat als ik een keer eerder weg moet of het zou beter uitkomen om later te beginnen?

Geen probleem, in overleg kan heel veel!Functie:instrumentatie / tubing fitter
Startdatum:19-11-2023
Ervaring:Ervaren
Educatielevel:MBO
Contracttype:Vast
Salaris:onbekend – onbekend
Uren per week:40 – 40

Heb je interesse in deze vacature en wil je graag op deze functie solliciteren? Neem dan contact op met ABC Techniek via onbekend of onbekend. Of bezoek hun website onbekend.

Deel de vacature:

Redactie Waddinxveenkrant

Leuk dat je een van de recent geplaatste vacatures hebt geopend via de waddinxveenkrant. Hopelijk vind je een baan die bij je past en waar je gelukkig van wordt!

 1. Vacatures Waddinxveen
 2. Junior Instrumentatie / Tubing Fitter ABC Techniek 19-11-2023

Bekijk ook andere vacatures